nieuws

Lange roltrappen in Arena voor ouderen

bouwbreed

AMSTERDAM – De Amsterdam Arena krijgt vier heel lange roltrappen voor mensen die buiten adem raken van het beklimmen van de huidige trappen. De roltrappen leiden naar de tweede ring in het stadion, waar ongeveer 28.000 mensen kunnen zitten. De roltrappen moeten op 1 mei volgend jaar zijn geïnstalleerd. De klim naar de bovenste zitplaatsen […]

AMSTERDAM – De Amsterdam Arena krijgt vier heel lange roltrappen voor mensen die buiten adem raken van het beklimmen van de huidige trappen. De roltrappen leiden naar de tweede ring in het stadion, waar ongeveer 28.000 mensen kunnen zitten. De roltrappen moeten op 1 mei volgend jaar zijn geïnstalleerd.

De klim naar de bovenste zitplaatsen is bijna 40 meter, gelijk aan een flatgebouw van tien verdiepingen. De nieuwe roltrappen zijn ongeveer 25 meter lang en hebben een transparante overkapping. Dat is afgekeken van de roltrappen in het Centre Pompidou in Parijs. Samen met twee nieuwe liften kost de aanleg 6,5 miljoen euro. Volgens Markerink is de Arena binnenkort het eerste voetbalstadion in Europa dat is uitgerust met roltrappen.

Per uur kunnen 7000 personen straks naar boven rollen. De huidige trappen blijven nog bestaan en voor de eerste ring moeten bezoekers nog steeds de benen gebruiken.

Reageer op dit artikel