nieuws

Kritiek op bouwbeleid Brabant

bouwbreed Premium

BREDA – Het is volstrekt onhaalbaar om ten minste 50 procent van de nieuwe woningen in het gebied rond Breda en Tilburg binnen de steden te bouwen.

Dat stelt de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB in een reactie op de ontwerp-woningbouwplannen van de provincie Noord-Brabant voor deze regio. NVB vreest voor een verdere stagnatie van de bouw als de provincie zo star vasthoudt aan die eis.

Voor de periode van 2002 tot 2019 gaat de provincie uit van een uitbreiding van 43.200 woningen in de regio Breda – Tilburg. Als zeker de helft daarvan in de steden moet komen, betekent dat alleen maar meer verdichting, aantasting van het stedelijk groen en nog meer appartementen, meent NVB.

De plannen zijn volgens NVB illustratief voor heel Nederland, aldus N. Rietdijk van NVB. “Over een paar jaar krijgen we ongelooflijke spijt dat we hoge dichtheden in het stedelijk gebied hebben geperst.”

De bouwondernemers zien maar één oplossing: beter aansluiten bij de wens van de consument door minder flats te bouwen en meer eengezinswoningen en seniorenbungalows. De ruimte die daarvoor extra nodig is, is verwaarloosbaar.

Reageer op dit artikel