nieuws

Kort geding Kerkrade tegen NS om brug

bouwbreed Premium

kerkrade – De gemeente Kerkrade voert morgen voor de rechtbank in Maastricht een kort geding tegen de NS. De rechter moet dan beslissen wie eigenaar van een ijzeren brug over de spoorlijn bij grensovergang De Locht in Kerkrade is. De eigenaar moet die brug namelijk dringend opknappen. De gemeente sloot de brug vier maanden geleden […]

kerkrade – De gemeente Kerkrade voert morgen voor de rechtbank in Maastricht een kort geding tegen de NS. De rechter moet dan beslissen wie eigenaar van een ijzeren brug over de spoorlijn bij grensovergang De Locht in Kerkrade is. De eigenaar moet die brug namelijk dringend opknappen.

De gemeente sloot de brug vier maanden geleden af omdat het wegdek en de onderliggende balken in slechte staat zijn. De gemeente sommeerde de NS toen de brug op te knappen, maar volgens de NS is de brug eigendom van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Maar ook de Stoomtrein Maatschappij noemt zich geen eigenaar van de brug. Intussen gebeurt er niets en is de gemeente het zat. De rechter moet nu de echte eigenaar aanwijzen, die de brug moet opknappen of vervangen.

Reageer op dit artikel