nieuws

Internationale prijs voor Steigereiland

bouwbreed Premium

amsterdam – De Europese koepelorganisatie van stedenbouwkundigen ECTP heeft het masterplan voor het Steigereiland van Amsterdam-IJburg tijdens een bijeenkomst in Praag bekroond met een award in de categorie lokale plannen. Volgens de jury is het project een goed voorbeeld van grootschalige ontwikkeling gericht op de creatie van een levendige gemeenschap, rekening houdend met de individuele […]

amsterdam – De Europese koepelorganisatie van stedenbouwkundigen ECTP heeft het masterplan voor het Steigereiland van Amsterdam-IJburg tijdens een bijeenkomst in Praag bekroond met een award in de categorie lokale plannen.

Volgens de jury is het project een goed voorbeeld van grootschalige ontwikkeling gericht op de creatie van een levendige gemeenschap, rekening houdend met de individuele behoeften van bewoners. Het Steigereiland is het experimentele eiland van IJburg. Er komen zeer verschillende woonbuurten: van het omvangrijke appartementengebouw Sluishuis tot gebieden met zelfbouwkavels en mogelijkheden voor wonen op het water.

Reageer op dit artikel