nieuws

Ineos verhoogt bod op pvc-fabrikant EVC

bouwbreed

amsterdam – De chemiegroep Ineos heeft haar bod op de pvc-fabrikant EVC flink verhoogd. Voor het belang van ruim 14 procent dat de onderneming nog niet in handen heeft, wil ze 3,5 euro per aandeel betalen. EVC en Hawkslease Finance Company Limited, de financieringsmaatschappij van Ineos, hebben dat gisteren bekendgemaakt. Het bestuur van EVC steunt […]

amsterdam – De chemiegroep Ineos heeft haar bod op de pvc-fabrikant EVC flink verhoogd. Voor het belang van ruim 14 procent dat de onderneming nog niet in handen heeft, wil ze 3,5 euro per aandeel betalen.

EVC en Hawkslease Finance Company Limited, de financieringsmaatschappij van Ineos, hebben dat gisteren bekendgemaakt. Het bestuur van EVC steunt de overnamepoging. Met het nieuwe bod moeten de beleggers die zich verzetten tegen een volledige overname van EVC over de streep worden getrokken. Ineos poogde EVC vorig jaar geheel in te lijven met een bod van 1,60 euro per aandeel. Enkele aandeelhouders konden zich daar niet mee verenigen omdat de pvc-fabrikant beter ging draaien. Het aandeel EVC sloot woensdag op de beurs in Amsterdam op 3,80 euro. De onderneming had daarmee een beurswaarde van bijna 125 miljoen euro.

Reageer op dit artikel