nieuws

Go Ahead Eagles betwist claim bouwbedrijf Van Wijnen

bouwbreed Premium

deventer – De Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles wil naar de rechter stappen om een financiële claim van bouwonderneming Van Wijnen af te wenden. De claim, zon 700.000 euro, dreigt de club in grote moeilijkheden te brengen.

Van Wijnen betaalde het bedrag enkele jaren geleden aan Go Ahead Eagles in ruil voor het exclusieve recht om een nieuw stadion te ontwikkelen en te bouwen, inclusief vastgoedontwikkeling op het omliggende terrein. Maar de club raakte in de financiële problemen en de bouw van een nieuw stadion steeds meer onzeker. Toen Go Ahead Eagles dit voorjaar besloot het bestaande stadion te renoveren, eiste Van Wijnen het geld terug.

De voetbalclub betwist de claim, omdat de intentieovereenkomst die de partijen hebben afgesloten, geen zekerheid geeft voor de daadwerkelijke realisatie en ook niet spreekt over terugbetaling. Als de bouw van start zou gaan, zou Van Wijnen nogmaals een bedrag in project stoppen. Volgens het bestuur heeft de club alles gedaan om nieuwbouw te realiseren. Door de stagnerende kantorenmarkt, een van de financiële pijlers, langdurige ruimtelijke procedures en de eigen financiële problemen, werd nieuwbouw een brug te ver.

Go Ahead Eagles heeft Van Wijnen aangeboden om de renovatie uit te voeren. Maar dat kan de gemaakte kosten voor de bouwonderneming niet goed maken. Volgens Joost van Kimmenaede, directeur Projectontwikkeling van de Van Wijnen Groep, heeft Go Ahead Eagles de gemaakte afspraken uitgehold. Het geld is door de voetbalclub gebruikt om het hoofd boven water te houden. “Ze kunnen wel boos zijn om onze claim, maar ze hebben zichzelf toch min of meer in de nesten gewerkt”, aldus Van Kimmenaede.

Nu de gemeente geen geld beschikbaar wil stellen voor renovatie voordat de claim van Van Wijnen van tafel is en ook particuliere geldschieters zich terugtrekken, is een uitspraak van de rechter voor Go Ahead Eagles cruciaal geworden.

De club dreigt zelfs schade door de claim op Van Wijnen te verhalen, als blijkt dat de claim van de bouwonderneming ongegrond is. Van Wijnen ziet juridische stappen voorlopig nog als uiterste maatregel en wil eerst nog een keer met de club om de tafel om een oplossing te bedenken.

Reageer op dit artikel