nieuws

Gemeente sluit recreatieoord alsnog

bouwbreed Premium

bernheze – De Brabantse gemeente Bernheze sluit alsnog recreatieoord De Wildhorst. Uit onderzoek is gebleken dat de gasleidingen en het elektriciteitsnet nog steeds niet veilig zijn. De bedrijfsleiding van De Wildhorst en de bewoners zijn het daar niet mee eens. Afgelopen zomer wilde de gemeente het recreatieoord ook al sluiten. De voorzieningenrechter stak daar toen […]

bernheze – De Brabantse gemeente Bernheze sluit alsnog recreatieoord De Wildhorst. Uit onderzoek is gebleken dat de gasleidingen en het elektriciteitsnet nog steeds niet veilig zijn. De bedrijfsleiding van De Wildhorst en de bewoners zijn het daar niet mee eens.

Afgelopen zomer wilde de gemeente het recreatieoord ook al sluiten. De voorzieningenrechter stak daar toen een stokje voor. De Wildhorst moest meer tijd krijgen om de tekortkomingen te verhelpen, oordeelde hij. Bernheze gaf de camping tot medio september de tijd om maatregelen te treffen. Dat is echter niet gebeurd, aldus de gemeentelijke woordvoerder.

Op het terrein staan ongeveer driehonderd chalets en caravans. Een aantal daarvan wordt min of meer permanent bewoond. Dat is in het verleden gedoogd. De bewoners denken dat de gemeente nu via een omweg probeert daar iets aan te doen.

De gemeente ontkent dit. Het aantal gebreken is volgens de woordvoerder “aanzienlijk en zorgwekkend”. Een kwart van de huisjes is afgekeurd wegens ernstige tekortkomingen. “Leidingen lekken, gastoestellen produceren koolmonoxide en er is geen of onvoldoende afvoer.”

B en W moet nog een datum vaststellen waarop het recreatieoord definitief sluit.

Reageer op dit artikel