nieuws

Ex-president Wijdenbosch wil kerncentrale bouwen in Suriname

bouwbreed Premium

paramaribo – De Surinaamse ex-president Jules Wijdenbosch zegt vergevorderde plannen te hebben om, als hij volgend jaar opnieuw tot president wordt gekozen, een kerncentrale te bouwen in zijn land.

Details wil hij niet prijsgeven, maar hij maakte bekend met een Amerikaans bedrijf reeds afspraken te hebben gemaakt. Wijdenbosch, die eerder van 1996 tot 2000 staatshoofd was en in het millenniumjaar met zijn partij bij de verkiezingen werd weggevaagd, is nu volgens opiniepeilingen verreweg de meest populaire presidentskandidaat. Hij heeft een ruime voorsprong op nummer twee, Dési Bouterse, en huidig president Ronald Venetiaan. De verkiezingen worden op 25 mei 2005 gehouden, zo maakte president Venetiaan bekend. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn Democratisch Nationaal Platform 2000 (DNP2000) in het district Nickerie, maakte Wijdenbosch duidelijk dat hij het roer volledig om wil gooien. Zo wil hij het energieprobleem in het land, dat dagelijks tot stroomstoringen leidt, de wereld uithelpen door een kerncentrale te laten bouwen. Ook stelde hij andere grote infrastructurele werken in het vooruitzicht.

Reageer op dit artikel