nieuws

Duitse hoogovens leveren meer staal

bouwbreed

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben in september ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar de productie van ruwe ijzer met 7,8 procent opgevoerd tot 2,5 miljoen ton. Met een volume van 3,9 miljoen ton kwam 7,4 procent meer staal uit de ovens. Dat meldt het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden. Vergeleken met augustus daalde de […]

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben in september ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar de productie van ruwe ijzer met 7,8 procent opgevoerd tot 2,5 miljoen ton. Met een volume van 3,9 miljoen ton kwam 7,4 procent meer staal uit de ovens. Dat meldt het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden.

Vergeleken met augustus daalde de staalproductie met 0,6 procent. De vervaardiging met ruw ijzer nam 2,8 procent toe. Gezuiverd van seizoensinvloeden nam de productie van het ruwe staal met 0,8 procent toe.

Reageer op dit artikel