nieuws

Dubbele fundering door meetfout

bouwbreed Premium

LEEUWARDEN – Door een meetfout krijgen 23 nieuw te bouwen woningen in de Leeuwarder Arendstuin een soort dubbele fundering. Omdat 130 funderingspalen 39 centimeter uit koers staan, moet nog eens eenzelfde hoeveelheid palen de grond in worden geslagen. “Het is een foutje van het bedrijf dat de metingen verrichtte”, aldus de projectontwikkelaar van bouwbedrijf Heijmans. […]

LEEUWARDEN – Door een meetfout krijgen 23 nieuw te bouwen woningen in de Leeuwarder Arendstuin een soort dubbele fundering. Omdat 130 funderingspalen 39 centimeter uit koers staan, moet nog eens eenzelfde hoeveelheid palen de grond in worden geslagen. “Het is een foutje van het bedrijf dat de metingen verrichtte”, aldus de projectontwikkelaar van bouwbedrijf Heijmans.

De 23 woningen worden in het centrum van de Friese hoofdstad gebouwd. Het is daarom niet mogelijk de huizen gewoon op de verkeerd geslagen palen te bouwen. “Het gebeurt wel vaker dat palen uit koers staan, maar in een buitengebied kun je het gebouw wel opschuiven”, aldus de projectontwikkelaar.

Op 1 november wordt opnieuw een poging gedaan de palen op de goede plek te krijgen. De oude palen blijven gewoon in de grond zitten. “Die krijg je er niet meer uit”, aldus de projectontwikkelaar. Welk bedrijf precies in de fout is gegaan wil Heijmans niet zeggen. Ook de schade wordt niet bekendgemaakt. De bouwer heeft kopers van de huizen in de Arendstuin wel beloofd dat ze zonder vertraging hun nieuwe woningen kunnen betrekken.

Reageer op dit artikel