nieuws

Drechtsteden maken grotere kans op Floriade

bouwbreed Premium

�s-gravendeel – Nu de gemeente Rotterdam zich als kandidaat voor de Floriade heeft teruggetrokken, maken de Drechtsteden plotseling meer kans op het evenement in 2012. Rotterdam en de aangrenzende gemeenten Westland, Maassluis en Rozenburg trokken zich vrijdag terug als kandidaat uit angst voor eventuele financiële tegenvallers. De Drechtgemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hoekse Waard […]

�s-gravendeel – Nu de gemeente Rotterdam zich als kandidaat voor de Floriade heeft teruggetrokken, maken de Drechtsteden plotseling meer kans op het evenement in 2012. Rotterdam en de aangrenzende gemeenten Westland, Maassluis en Rozenburg trokken zich vrijdag terug als kandidaat uit angst voor eventuele financiële tegenvallers.

De Drechtgemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hoekse Waard hebben zich voor een premie van 500.000 euro verzekerd tegen een eventueel nadelig saldo door bijvoorbeeld overvloedige regenval of een tegenvallend aantal bezoekers. Mismanagement valt niet onder de verzekering. De gemeenteraden van de vijf, die in totaal 19,5 miljoen euro in de Floriade willen investeren, moeten het voorstel de komende weken nog goedkeuren.

Venlo en enkele buurgemeenten reageren laconiek op het besluit van Rotterdam. Voor de Noord-Limburgse gemeenten is er geen enkele reden om af te haken. “Onze opzet is heel anders dan in Rotterdam. Wij zijn nu al vrijwel klaar voor de Floriade. We beschikken over een enorm groot tuinbouwgebied dat zo inzetbaar is”, aldus de woordvoerder.     

Reageer op dit artikel