nieuws

Draadloze systemen in gratie bij installateurs

bouwbreed Premium

delft – Zowel de elektra-installateurs als de E-adviseurs vinden draadloze systemen één van de meest interessante technologische ontwikkelingen op hun vakgebied. Ook domotica ofwel huisautomatisering heeft hun warme belangstelling. Dit blijkt uit onderzoek door USP Marketing Consultancy ter ondersteuning van de Nationale Elektro Dag (NED 2004) die op 6 oktober in Utrecht wordt gehouden. Ook […]

delft – Zowel de elektra-installateurs als de E-adviseurs vinden draadloze systemen één van de meest interessante technologische ontwikkelingen op hun vakgebied. Ook domotica ofwel huisautomatisering heeft hun warme belangstelling. Dit blijkt uit onderzoek door USP Marketing Consultancy ter ondersteuning van de Nationale Elektro Dag (NED 2004) die op 6 oktober in Utrecht wordt gehouden. Ook de meer bouwkundig georiënteerde partijen zijn steeds bekender met domotica.

Vooral opdrachtgevers zien het als een mogelijkheid om de verkoopbaarheid of verhuurbaarheid van woningen te vergroten. Ze denken dan vooral aan slimmigheidjes rond verlichting, veiligheid, klimaat en het draadloos schakelen van apparatuur. De slagingskans van domotica wordt het best geschat bij hogere inkomensgroepen, zorgbehoevenden en trendsetters.

De E-installateurs denken zelf al veel van domotica af te weten, de adviseurs zijn daarin een stuk gematigder. Hager (Kiss-systeem) en ABB Busch zijn de bekendste producenten op domoticagebied.

Reageer op dit artikel