nieuws

Den Bosch groenste stad van Nederland

bouwbreed

ARNHEM – De Brabantse stad Den Bosch is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland in 2004. Winschoten behaalde een tweede plaats. Het Gelderse dorp Oosterbeek mag zich dit jaar het groenste dorp van Nederland noemen. De winnaars werden in Arnhem bekendgemaakt bij de prijsuitreiking van de nationale groencompetitie Entente Florale Nederland. Volgens de jury zorgt […]

ARNHEM – De Brabantse stad Den Bosch is uitgeroepen tot groenste stad van Nederland in 2004. Winschoten behaalde een tweede plaats. Het Gelderse dorp Oosterbeek mag zich dit jaar het groenste dorp van Nederland noemen.

De winnaars werden in Arnhem bekendgemaakt bij de prijsuitreiking van de nationale groencompetitie Entente Florale Nederland.

Volgens de jury zorgt Den Bosch goed voor zijn historisch erfgoed en schroomt het niet om nieuwe wegen in te slaan. Bewoners worden intensief betrokken bij behoud van het landschap en voor recreanten is een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets-, ruiter- en kanoroutes beschikbaar.

Het was de zesde keer dat de nationale competitie van de Entente Florale werd gehouden. Vorig jaar gingen de prijzen naar Enschede en Rozendaal. Rozendaal won vervolgens Europees goud, Enschede veroverde het zilver.

Den Bosch en Oosterbeek vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de Europese Entente Florale.

Reageer op dit artikel