nieuws

Dekker niet tegen windmolens bij Afsluitdijk

bouwbreed

DEN HAAG – In het IJsselmeer kunnen langs de Afsluitdijk mogelijk toch twaalf windmolens komen. Minister Dekker (ruimtelijke ordening) is op voorhand niet tegen plaatsing van de windturbines. Ze liet de initiatiefnemer, de vereniging Windenergiebenutting Friesland (WEB), in een brief weten dat er wel eerst moet worden onderzocht of plaatsing van de molens “landschappelijk verantwoord” […]

DEN HAAG – In het IJsselmeer kunnen langs de Afsluitdijk mogelijk toch twaalf windmolens komen. Minister Dekker (ruimtelijke ordening) is op voorhand niet tegen plaatsing van de windturbines. Ze liet de initiatiefnemer, de vereniging Windenergiebenutting Friesland (WEB), in een brief weten dat er wel eerst moet worden onderzocht of plaatsing van de molens “landschappelijk verantwoord” is en niet in strijd is met bestaande milieuwetgeving.

Een eerder plan van de provincies Friesland en Noord-Holland voor 109 windmolens langs de Afsluitdijk in de Waddenzee werd in 2002 door de Tweede Kamer tegengehouden.

Reageer op dit artikel