nieuws

Corio bouwt rechten op in Vinex-wijk Leidsche Rijn

bouwbreed Premium

UTRECHT – De gemeente Utrecht gaat ontwikkelaar Corio belonen voor goed gedrag: als de samenwerking in het nieuw te bouwen stationsgebied soepel verloopt, betrekt de gemeente het vastgoedbedrijf ook bij het nog te ontwikkelen centrum van de Vinex-locatie Leidsche Rijn.

Elke keer dat de contractvorming in het stationsgebied “een treetje verder komt”, bouwt Corio rechten op in Leidsche Rijn Centrum”.

Dat schrijft de gemeente in een brief bij de presentatie van de eerste contracten over de herstructurering van het stationsgebied. Behalve Corio, eigenaar van Hoog Catharijne, krijgt ook de Jaarbeurs dezer dagen een contract ter ondertekening voorgelegd. De overeenkomsten met NS Vastgoed, de derde grote eigenaar in het gebied, worden de komende maand definitief opgesteld.

Corio is nu nog niet betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Maar dat zal veranderen, als het aan de beide partijen ligt: hoe soepeler de ontwikkeling van het stationsgebied verloopt, hoe meer invloed het vastgoedbedrijf krijgt. Als alle geplande overeenkomsten in het stationsgebied binnen de gestelde tijd worden afgesloten (en de uitvoering is verzekerd) krijgt Corio het recht het winkelgebied in Leidsche Rijn Centrum te ontwikkelen, houdt de gemeente het bedrijf al tijdens de aanbieding van de contracten een worst voor. “Indien de contractvorming gedurende het proces stopt, kan Corio alleen aanspraak maken op de tot dan toe verworven rechten”, klinkt het vervolgens.

Reageer op dit artikel