nieuws

China blijft grote speler op staalmarkt

bouwbreed Premium

den haag – De productiegroei van de Chinese staalindustrie is momenteel ongeveer 1 miljoen ton per tien dagen, ofwel: elke twee maanden komt er productiecapaciteit ter grootte van Corus IJmuiden bij. Bij een projectbezoek van de stichting Bouwen met Staal aan Arnhem werd nog eens benadrukt dat China nog lange tijd een grote speler op […]

den haag – De productiegroei van de Chinese staalindustrie is momenteel ongeveer 1 miljoen ton per tien dagen, ofwel: elke twee maanden komt er productiecapaciteit ter grootte van Corus IJmuiden bij.

Bij een projectbezoek van de stichting Bouwen met Staal aan Arnhem werd nog eens benadrukt dat China nog lange tijd een grote speler op de staalmarkt zal zijn. Wordt voor 2005 een jaarproductie verwacht van 270 miljoen ton, voor 2006 gaat de schatting al richting 310 miljoen ton. Conclusie: het China-effect op de staalprijzen is voorlopig nog niet uit de markt.

Reageer op dit artikel