nieuws

Caransa bouwt hotel naast ziekenhuis AMC

bouwbreed Premium

amsterdam – Caransa BV gaat een hotel bouwen op het terrein van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De bouw van het zogenaamde �zotel� moet voor eind volgend jaar beginnen. De exploitatie van het hotel komt in 2007 in handen van NH Hoteles. Het AMC-zotel krijgt tweehonderd kamers, twintig appartementen en ruime vergader- en congresfaciliteiten. […]

amsterdam – Caransa BV gaat een hotel bouwen op het terrein van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De bouw van het

zogenaamde �zotel� moet voor eind volgend jaar beginnen. De exploitatie van het hotel komt in 2007 in handen van NH Hoteles.

Het AMC-zotel krijgt tweehonderd kamers, twintig appartementen en ruime vergader- en congresfaciliteiten. Het gebouw zal onderdak bieden aan patiënten die een dagbehandeling ondergaan, familieleden van patiënten, buitenlandse artsen en onderzoekers. Volgens een woordvoerder wordt het hotel geen verlengstuk van het ziekenhuis. Wel zal het AMC adviseren over speciale aanpassingen, zoals verhoogde toiletten en een minimaal aantal drempels.

Het hotel zal verrijzen naast de nog aan te leggen tweede hoofdingang van het ziekenhuis nabij de afslag van autoweg A9. De bouw moet een stimulans geven aan het nog te ontwikkelen Medical Business Park AMC. Gemeente, ziekenhuis en de universiteit van Amsterdam willen in de omgeving van het ziekenhuis in Amsterdam-Zuidoost ruimte bieden voor een conglomeraat van bedrijven en instellingen uit gezondheidszorg en wetenschap.

Reageer op dit artikel