nieuws

Brabantse werkgevers: Verkeersbeleid moet om

bouwbreed Premium

den bosch – Noord-Brabant moet minder investeren in openbaar vervoer en fietspaden. In plaats daarvan moet er meer geld worden uitgetrokken voor de verbetering van de snelwegen en het onderliggende regionale wegennet. Dat staat in een gisteren gepresenteerd memorandum van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW. Volgens die organisatie zijn werkgevers onder bepaalde voorwaarden bereid zelf ook […]

den bosch – Noord-Brabant moet minder investeren in openbaar vervoer en fietspaden. In plaats daarvan moet er meer geld worden uitgetrokken voor de verbetering van de snelwegen en het onderliggende regionale wegennet. Dat staat in een gisteren gepresenteerd memorandum van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW. Volgens die organisatie zijn werkgevers onder bepaalde voorwaarden bereid zelf ook te investeren in een betere doorstroming van het verkeer. De BZW pleit voor de instelling van een provinciaal infrastructuurfonds.

Volgens BZW-bestuurslid W. Vos moet het beleid behoorlijk om. “De afgelopen jaren is veel geld gebruikt om barrières op te werpen voor het verkeer, zoals rotonden en drempels. Het beleid op het gebied van veiligheid is helemaal doorgeschoten.”

Reageer op dit artikel