nieuws

Bosspitsmuis vertraagt woningbouw Almere

bouwbreed Premium

almere – De aanwezigheid van de bosspitsmuis heeft de bouw van zestig woningen in Almere vertraagd. Het gaat om starterswoningen die de gemeente in samenwerking met drie woningbouwcorporaties snel wil realiseren. In totaal worden op drie locaties in Almere 200 tijdelijke woningen gebouwd voor starters. Daarbij gaat het om jongeren en mensen die door een […]

almere – De aanwezigheid van de bosspitsmuis heeft de bouw van zestig woningen in Almere vertraagd. Het gaat om starterswoningen die de gemeente in samenwerking met drie woningbouwcorporaties snel wil realiseren.

In totaal worden op drie locaties in Almere 200 tijdelijke woningen gebouwd voor starters. Daarbij gaat het om jongeren en mensen die door een scheiding op straat komen te staan. De nood is zo groot dat de gemeente daar snel wat aan doet. Op de geplande locatie in Almere Haven komt echter de bosspitsmuis voor. Omdat dit diertje op de rode lijst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij voorkomt mag er niet gebouwd worden. Door compenserende maatregelen te treffen voor de muis probeert de gemeente alsnog een ontheffing te krijgen. Dat leidt voor dit spoedproject tot een vervelende vertraging van minstens twee maanden. En dat terwijl het �alleraardigste diertje� overal in Nederland voorkomt.

Reageer op dit artikel