nieuws

Bosbouw blijft verliesbrenger

bouwbreed Premium

den haag – De particuliere bosbouwers in Nederland hebben vorig jaar per hectare een verlies geleden van 69 euro. Net als het voorgaande jaar werden de kosten slechts voor 70 procent gedekt door opbrengsten. Dat blijkt uit een analyse van het Landbouw-Economisch Instituut te Den Haag. De teelt bracht per hectare 2,7 kuub hout op. […]

den haag – De particuliere bosbouwers in Nederland hebben vorig jaar per hectare een verlies geleden van 69 euro. Net als het voorgaande jaar werden de kosten slechts voor 70 procent gedekt door opbrengsten. Dat blijkt uit een analyse van het Landbouw-Economisch Instituut te Den Haag.

De teelt bracht per hectare 2,7 kuub hout op. In de eerste helft van de jaren negentig werd nog 3,3 kuub per hectare geoogst. Volgens het LEI kan de productie uitstekend omhoog omdat de afgelopen twintig jaar de houtvoorraad in de bossen flink is toegenomen. De 330 particuliere bosbedrijven in Nederland zijn gemiddeld 40 hectare groot.

Reageer op dit artikel