nieuws

Amstelhotel bestrijdt legionellabacterie

bouwbreed Premium

amsterdam – Een chemische injectie door het watersysteem, doorspoeling van het hele leidingensysteem en een filter voor het inkomende water. Deze maatregelen moeten volgens een woordvoerder de legionellabesmetting in het Amstelhotel in Amsterdam bestrijden. Waar de besmettingsbron zit, is nog niet duidelijk. De legionella werd afgelopen donderdag aangetroffen tijdens de tweejaarlijkse periodieke controle. Alle gasten […]

amsterdam – Een chemische injectie door het watersysteem, doorspoeling van het hele leidingensysteem en een filter voor het inkomende water. Deze maatregelen moeten volgens een woordvoerder de legionellabesmetting in het Amstelhotel in Amsterdam bestrijden. Waar de besmettingsbron zit, is nog niet duidelijk.

De legionella werd afgelopen donderdag aangetroffen tijdens de tweejaarlijkse periodieke controle. Alle gasten zijn ondergebracht in andere hotels. Het Amstelhotel blijft ook de komende dagen nog gesloten.

In welke mate de norm van de VROM-inspectie is overschreden, is niet bekend. De norm ligt volgens een VROM-woordvoerder expres erg laag om op tijd te kunnen zijn met tegenmaatregelen en ernstige besmetting te kunnen voorkomen.

Reageer op dit artikel