nieuws

Wereldhave krijgt Frans belastingvoordeeltje

bouwbreed

clichy – Wereldhave mag vanaf dit jaar profiteren van fiscale voordelen in Frankrijk. De vastgoedbelegger heeft zich daar gekwalificeerd voor de toepassing van het zogenoemde SIIC-regime, een belastingstatus die vergelijkbaar is met die van de Nederlandse beleggingsinstelling. Dit betekent dat de toekomstige Franse fiscale exploitatie- en vermogenswinsten niet meer aan de Franse vennootschapsbelasting onderworpen zijn. […]

clichy – Wereldhave mag vanaf dit jaar profiteren van fiscale voordelen in Frankrijk. De vastgoedbelegger heeft zich daar gekwalificeerd voor de toepassing van het zogenoemde SIIC-regime, een belastingstatus die vergelijkbaar is met die van de Nederlandse beleggingsinstelling.

Dit betekent dat de toekomstige Franse fiscale exploitatie- en vermogenswinsten niet meer aan de Franse vennootschapsbelasting onderworpen zijn. Dit op voorwaarde dat tenminste 85 procent van de exploitatiewinsten binnen één jaar na realisatie als dividend moet zijn uitgekeerd en dat 50 procent van de vermogenswinsten twee jaar na realisatie als dividend moet zijn uitgekeerd. Met de fiscus moet slechts het verschil tussen de marktwaarde van de onroerend goedportefeuille en de fiscale boekwaarde worden afgerekend. Het tarief daarvan bedraagt in totaal 16,5 procent betaalbaar over een periode van vier jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels