nieuws

Welstand Emmen in opspraak

bouwbreed

emmen – De welstandscommissie van de gemeente Emmen bestaat zeker tot juli uit niet meer dan een persoon. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van klachten die zijn gerezen over de eenmanscommissie. De commissie kwam in opspraak toen de politieke partij Burgerbelang Gemeente Emmen ontdekte dat er jarenlang geen sprake was geweest […]

emmen – De welstandscommissie van de gemeente Emmen bestaat zeker tot juli uit niet meer dan een persoon. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van klachten die zijn gerezen over de eenmanscommissie.

De commissie kwam in opspraak toen de politieke partij Burgerbelang Gemeente Emmen ontdekte dat er jarenlang geen sprake was geweest van een commissie maar dat een enkele ambtenaar zich boog over bouwaanvragen. Burgerbelang vindt dat er sprake is van een ongewenste situatie. De welstandscommissie moet onafhankelijk zijn en volgens de politieke partij is dat zeer de vraag omdat het enige commissielid ambtenaar is bij de gemeente.

De gemeentewoordvoerder verwacht dat het probleem pas wordt opgelost nadat de gemeenteraad de welstandsnota heeft goedgekeurd. Naar verwachting zal de besluitvorming daarover nog ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels