nieuws

Zorgverzekeraars Sfb en VGZ koppelen verzekeringen in één pakket

bouwbreed

amsterdam – Zorgverzekeraar VGZ en Sfb Verzekeringen hebben een product ontwikkeld dat ziektekosten en ziekteverzuim in één pakket verenigt. Doel is het ziekteverzuim sneller en doeltreffender aan te pakken. Werkgevers die dit pakket afnemen, kunnen gebruikmaken van een verzuimhelpdesk. Bij deze helpdesk kunnen zij terecht met vragen over arbeidsongeschiktheid, maar ook met concrete verzuimgevallen. Via […]

amsterdam – Zorgverzekeraar VGZ en Sfb Verzekeringen hebben een product ontwikkeld dat ziektekosten en ziekteverzuim in één pakket verenigt. Doel is het ziekteverzuim sneller en doeltreffender aan te pakken.

Werkgevers die dit pakket afnemen, kunnen gebruikmaken van een verzuimhelpdesk. Bij deze helpdesk kunnen zij terecht met vragen over arbeidsongeschiktheid, maar ook met concrete verzuimgevallen. Via het zorgnetwerk van VGZ kan vervolgens snel een oplossing worden gevonden om de desbetreffende medewerker zo spoedig mogelijk aan de slag te krijgen. Onderzoek toont aan dat snel ingrijpen veel langdurig verzuim kan voorkomen.

Inzet en bemiddeling van de helpdesk is voor de werkgever gratis. De kosten worden allereerst verhaald op de collectieve ziektekostenverzekering. Indien dit onvoldoende is, dan vallen de kosten onder een extra interventiedekking die in het pakket zit.

Reageer op dit artikel