nieuws

Woningbouw in oude aardappelmeelfabriek

bouwbreed

veendam – Een deel van de verpauperde voormalige NZI-aardappelzetmeelfabriek in het dorpje Zuidwending wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Althans, dat overweegt wethouder E. Smid van Veendam. Tot voor kort deed het pand dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Enkele maanden geleden werd op last van de gemeente een deel van het gebouw afgesloten na VROM-Inspectie. […]

veendam – Een deel van de verpauperde voormalige NZI-aardappelzetmeelfabriek in het dorpje Zuidwending wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Althans, dat overweegt wethouder E. Smid van Veendam. Tot voor kort deed het pand dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Enkele maanden geleden werd op last van de gemeente een deel van het gebouw afgesloten na VROM-Inspectie.

Daarbij werden asbestresten en bouwkundige mankementen aangetroffen. Veendam drong meteen bij eigenaar AFN Beheer aan op saneringsmaatregelen. Maar het failliet verklaarde bedrijf zegt geen middelen te hebben om een dure sanering uit te laten voeren. Een voorgenomen verkoop van het pand is nog steeds niet rond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels