nieuws

Wienerberger rukt op in Groot-Britannië

bouwbreed

wenen/londen – Wienerberger stoomt in Groot-Brittannië op naar de positie van derde baksteenfabrikant in het land. Na de overname van The Brick Business (TBB) moet de snel expanderende bouwstoffenreus uit Oostenrijk alleen nog CRH en Hanson voor zich dulden. Met de aankoop van TBB voert Wienerberger zijn marktaandeel in Groot-Brittannië op tot 17 procent. Tot […]

wenen/londen – Wienerberger stoomt in Groot-Brittannië op naar de positie van derde baksteenfabrikant in het land. Na de overname van The Brick Business (TBB) moet de snel expanderende bouwstoffenreus uit Oostenrijk alleen nog CRH en Hanson voor zich dulden.

Met de aankoop van TBB voert Wienerberger zijn marktaandeel in Groot-Brittannië op tot 17 procent. Tot dusverre hadden de Oostenrijkers slechts 3 procent van de Britse afzet in handen.

“De overname is van strategisch belang voor onze verdere ontwikkeling”, aldus bestuursvoorzitter W. Reithofer van Wienerberger.

TBB is met negen fabrieken in alle belangrijke regio�s in Groot-Brittannië present. De productiecapaciteit bedraagt 340 miljoen bakstenen. Afgelopen jaar realiseerde het concern met 680 medewerkers een omzet van 93,8 miljoen euro. Het bedrijf gaat in handen van Wienerberger over voor de som van 132,4 miljoen euro. Gelijktijdig met de aankoop van TBB verwerft Wienerberger nabij Londen een belangrijke concessie. De groeve te Ockley is weliswaar niet meer in exploitatie maar herbergt nog in omvangrijke mate grondstoffen voor de baksteenindustrie. Om het terrein te bemachtigen telt Wienerberger 12,6 miljoen euro neer. De Oostenrijkers steken bovendien 5,9 miljoen euro in de groeve om de kleiwinning te hervatten.

Reageer op dit artikel