nieuws

Wienerberger rukt op in Denemarken

bouwbreed

wenen – Wienerberger neemt in Denemarken twee baksteenfabrieken over van dochterbedrijf Wewers Teglvaeker. Dankzij de aankoop rukken de Oostenrijkers als aanbieder van bakstenen voor wanden en daken in Denemarken op naar de tweede plaats. Over heel Scandinavië genomen is het concern marktleider. De nieuwkomers bij Wienerberger betreffen de 35 kilometer ten noorden van Kopenhagen gelegen […]

wenen – Wienerberger neemt in Denemarken twee baksteenfabrieken over van dochterbedrijf Wewers Teglvaeker. Dankzij de aankoop rukken de Oostenrijkers als aanbieder van bakstenen voor wanden en daken in Denemarken op naar de tweede plaats. Over heel Scandinavië genomen is het concern marktleider.

De nieuwkomers bij Wienerberger betreffen de 35 kilometer ten noorden van Kopenhagen gelegen fabrieken Pedershvile en Prövelyst. De locaties beschikken over een capaciteit van jaarlijks 72 miljoen stenen waalformaat. Met een personele sterkte van 74 medewerkers behaalden de bedrijven vorig jaar een omzet van 14,4 miljoen euro.

Door de overname breidt Wienerberger het aantal baksteenfabrieken in Scandinavië uit tot vijf. Naast drie locaties in Denemarken heeft het concern fabrieken in Noorwegen en Zweden.

Het beursgenoteerde Wewers Teglvaeker is voor 45 procent in handen van Wienerberger.

Reageer op dit artikel