nieuws

Werkgevers dupe van verruiming prepensioen

bouwbreed Premium

delft – De overgangsmaatregel voor het prepensioen moet niet worden verruimd naar 55 jaar. Dat stelt MKB Nederland, de belangenvereniging van het midden- en kleinbedrijf. In de voorstellen van het kabinet wordt 57 jaar genoemd als leeftijdsgrens voor de overgangsregeling.

De organisatie vreest dat de kosten van de versoepeling grotendeels terechtkomen bij de werkgevers en spreekt van een �onverantwoorde maatregel�. De dekking voor de 300 miljoen euro kostende aanpassing wordt gevonden in het laten vallen van de geplande premieverlaging voor de wao. De rekening voor de versoepeling komt op die manier grotendeels op het bordje van de ondernemers terecht.

De overgangsregeling kost werkgevers en hun jongere werknemers sowieso geld. Mensen jonger dan 55 jaar krijgen de rekening van de plannen gepresenteerd in de vorm van een hogere premie voor het eigen prepensioen waarvoor vanaf 2006 niet meer met steun van de fiscus gespaard kan worden. Daarnaast dragen zij 95 procent van de kosten voor versoepeling.

Door het wegvallen van het huidige belastingvoordeel voor prepensioen worden werkgevers nogmaals op kosten gejaagd.

Reageer op dit artikel