nieuws

Wanadoo bouwt eigen netwerk breedband

bouwbreed

amsterdam – Wanadoo steekt komende jaren miljoenen in de bouw van een eigen netwerk voor breedbandinternet. Dat heeft de tweede internetaanbieder van Nederland gisteren bevestigd. Wanadoo gaat over tot aanleg van een eigen hoofdnet omdat ze de vergoeding die KPN vraagt voor gebruik van haar netwerk, te hoog vindt. KPN heeft in een reactie laten […]

amsterdam – Wanadoo steekt komende jaren miljoenen in de bouw van een eigen netwerk voor breedbandinternet. Dat heeft de tweede internetaanbieder van Nederland gisteren bevestigd.

Wanadoo gaat over tot aanleg van een eigen hoofdnet omdat ze de vergoeding die KPN vraagt voor gebruik van haar netwerk, te hoog vindt.

KPN heeft in een reactie laten weten het besluit van Wanadoo niet goed te kunnen begrijpen. Het telecomconcern denkt dat Wanadoo helemaal niet goedkoper uit zal zijn met een eigen breedbandnetwerk. Wanadoo is een van de grootste internetklanten van KPN.

Wanadoo wil volgend jaar beginnen met de bouw van zijn eigen net. De internetaanbieder begint in de Randstad en andere dichtbevolkte gebieden. Het bedrijf wil in eerste instantie 55 procent van de huishoudens in Nederland bereiken.

Wanadoo, dochter van France Telecom, is de op een na grootste internetprovider in Nederland. Eind juni had het bedrijf er 613.000 abonnees, van wie tweederde een breedbandverbinding heeft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels