nieuws

Vloertotaal 2005 borduurt voort op succes Geveltotaal

bouwbreed Premium

den bosch – Het is geen toeval dat Vloertotaal 2005 in opzet en naamgeving veel lijkt op de begin dit jaar gehouden vakbeurs Geveltotaal, die beide overigens een andere organisatie achter zich hebben. Aan de basis van beide evenementen staat dezelfde man: Johan Heystek.

Vloertotaal 2005 wordt volgend jaar september gehouden in de dan geheel vernieuwde Brabanthallen in Den Bosch. Het wordt een vakbeurs met een innovatieve formule, die mede wordt ingevuld door architect Jan Brouwer en interieurarchitect Margreet van der Hoeven.

Het concept van Vloertotaal is ontwikkeld door Johan Heystek, die ook aan de wieg stond van de begin 2004 in Ahoy� Rotterdam gehouden vakbeurs Geveltotaal, waarbij architect Rudy Uytenhaak was betrokken.

Organisator RTB Beurzen is inmiddels overgenomen door Ahoy� en VNU. Als gevolg daarvan is Heystek weer terug bij Libéma Exhibitions, die onder meer de Brabanthallen exploiteert.

Bij de nieuwe vakbeurs zijn maar liefst 25 brancheverenigingen betrokken en dat wijst al op de moeilijkheidsgraad bij vloerconstructies en -afwerkingen. Volgens Jan Brouwer is de vloer één van de moeilijkste bouwcomponenten, omdat een aantal lagen optimaal op elkaar moet worden afgestemd. Bovendien zijn er veel nieuwe ontwikkelingen en is het steeds weer zoeken naar een balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Thema van Vloertotaal 2005 wordt: The floor is yours.

Reageer op dit artikel