nieuws

Vertrek zit GTI-topman Westerhoud niet lekker

bouwbreed Premium

bunnik – GTI-topman J. Westerhoud neemt met gemengde gevoelens afscheid van het installatieconcern uit Bunnik. Het zit de bestuurder vooral niet lekker dat hij het bedrijf verlaat, terwijl de markt buitengewoon onstuimig is.

Westerhoud, die per 1 november in dienst treedt van containeroverslagbedrijf ECT, vindt het na zes jaar GTI goed om van baan te veranderen. Dat houdt hem scherp, zegt hij in een interview met deze krant. Bovendien krijgt de technisch dienstverlener zo een nieuwe voorzitter met nieuwe ideeën en inzichten. “Om de zoveel jaar een nieuwe topman, dat kan nooit kwaad”, aldus Westerhoud.

Het zit de bestuurder echter dwars dat hij GTI achterlaat juist nu de markt slecht is. Door de teruggelopen investeringen in de industrie, kantorenmarkt en infrastructuur is de concurrentie moordend geworden, met als gevolg een drastische daling van de marges. GTI zag zich genoodzaakt vierhonderd arbeidsplaatsen te schrappen.

“Is dit wel een goed moment om GTI te verlaten? Ik heb het me echt afgevraagd. Maar uiteindelijk is er natuurlijk nooit een goed moment. Op zich had ik geen reden om weg te gaan. Maar door een telefoontje van ECT werd ik gedwongen daar over na te denken.”

Op pagina 2: �Ik had GTI graag anders achtergelaten�.

Reageer op dit artikel