nieuws

Veiliger overstappen van en naar hangbrug met HiOut van Hi-Reach

bouwbreed Premium

nunspeet – Hi-Reach levert een hulpmiddel waarmee gebruikers van een hangbrug veilig op hoogte kunnen overstappen op balkon of galerij. De zogeheten HiOut werd ontwikkeld in overleg met enkele klanten en Aboma-Keboma.

Hi-Reach monteert de �overstapper� in elk geval aan de eigen huur-hangbruggen. Geïnteresseerden met eigen hangbruggen kunnen de HiOut ook kopen. De prijs schommelt tussen de 1500 en 2000 euro.

De uitstapvoorziening is alleen te gebruiken voor hangbruggen met een metersectie. Van die sectie wordt de leuning vervangen door de HiOut.

Uitgeklapt haakt de uitstaphulp om het balkonhek heen en fixeert zo de hangbrug. Een schakelaar haalt tegelijk de stroom van de takelmotoren, zodat verticale bewegingen niet meer mogelijk zijn. Elektrisch handgereedschap blijft bruikbaar, want dat krijgt werkstroom uit een extra stopcontact in de schakelkast.

Ingeklapt steekt de HiOut ongeveer 5 centimeter buiten het hek van de hangbrug, maar blijft hij binnen het bereik van de muurafhouders, zodat de uitstapvoorziening geen schade kan veroorzaken.

Reageer op dit artikel