nieuws

Van Geel: Nog te veel legionellabesmetting in waterleiding zwembaden

bouwbreed

den haag – In Nederland heeft 31 procent van de overdekte openbare zwembaden een legionellabesmetting in de waterleidingen. Dat aantal is “te hoog”, schrijft staatssecretaris Van Geel (milieu) in een brief aan de Tweede Kamer. In 2002 heeft de VROM-Inspectie met een steekproef de legionellabesmetting bij de zwembaden in kaart gebracht. Daaruit bleek dat in […]

den haag – In Nederland heeft 31 procent van de overdekte openbare zwembaden een legionellabesmetting in de waterleidingen. Dat aantal is “te hoog”, schrijft staatssecretaris Van Geel (milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

In 2002 heeft de VROM-Inspectie met een steekproef de legionellabesmetting bij de zwembaden in kaart gebracht. Daaruit bleek dat in 42 procent van de onderzochte baden sprake was van besmette leidingen. Het vervolgonderzoek laat zien dat dit aantal “substantieel” is gedaald. Van Geel is echter nog niet tevreden, blijkt uit zijn brief.

De inspectiedienst onderzoekt nu de honderd meest besmette zwembaden om de oorzaak van de besmettingen boven water te krijgen. De resultaten daarvan moeten eind dit jaar bekend zijn.

Reageer op dit artikel