nieuws

Vakbond blij met uitlating pensioen van Brinkman

bouwbreed

woerden – FNV Bouw omarmt de uitlating van L. Brinkman dat bouwvakkers na veertig jaar werken met welverdiend pensioen kunnen. Ook de stelling van de voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf de 36-urige werkweek niet op te rekken naar veertig uur, valt bij de vakbond in goede aarde.

“Geen woorden maar daden”, reageert FNV naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant. “Na veertig jaar met pensioen is steeds ons uitgangspunt geweest. Nu is het dus tijd dat de werkgevers er gevolg aan geven. Met FNV Bouw zijn vandaag nog afspraken te maken over de handhaving van de regelingen voor het prepensioen, waartoe de vakbond ze heeft uitgedaagd”.

FNV Bouw noemt de uitspraken van Brinkman een eerste goede stap tot nieuwe besprekingen in de bouw. Geprikkeld echter is de organisatie over de gewekte indruk alsof de bouwgesprekken louter zouden stilliggen vanwege de politieke onduidelijkheid over het prepensioen. Volgens de bond strandden de onderhandelingen door de voorstellen tot flexibilisering maar ook vanwege de afschaffing van de reisurenregeling en de vakantiebonnen.

Brinkman vindt dat de bouw de flexibiliteit niet moet zoeken in de veertigurige werkweek. Beter is in zijn ogen om het werk in de avonden en weekeinden te versoepelen.

Reageer op dit artikel