nieuws

Uitverkiezing beste leerbedrijven gaat niet zonder slag of stoot

bouwbreed

waddinxveen – Normakoestiek uit Oirschot is het beste leerbedrijf uit de sector Stukadoren en Afbouw. In de sector Schilderen en Onderhoud mag Onderhoud-, schilder- en Afbouwbedrijf Lenferink uit Lemelerveld zich de beste noemen. Dat heeft het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfslven voor deze sectoren, Savantis, bekendgemaakt.

Volgens het juryrapport moet Normakoestiek worden gezien als een pionier op het gebied van opleidingen. “Het heeft tevens een goed oog om ook minder kansrijken op de arbeidsmarkt een helpende hand toe te steken”, complimenteert de jury. “De benodigde tijd en begeleiding die deze aanpak vraagt, speelt geen enkele rol.”

Complimenteus

Voor de firma Lenferink is de jury niet minder complimenteus. “Van oudsher heeft dit bedrijf opleiden hoog in het vaandel staan. Lenferink werkt sedert vele jaren aan een continu opleidingsprogramma binnen het bedrijf dat jaarlijks wordt bijgesteld.”

Leerbedrijven zijn zelfstandige ondernemers. Een deel van hun personeel is bevoegd om aankomende collega�s op te leiden. Zo werken bij Lenferink 230 mensen waarvan er 35 geschoold leermeester zijn. Zij leiden 18 leerlingen op. Normakoestiek heeft dertig medewerkers. Hiervan volgen er drie de opleiding tot leermeester. Deze aspirant opleiders nemen elk drie leerlingen onder hun hoede.

Voorbeeldfunctie

De uitverkiezing van de beste leerbedrijven ging niet zonder slag of stoot, zo maakt savantis bekend. De uitverkorenen moeten duidelijk een voorbeeldfunctie vervullen voor de branche.

Savantis reikt elk jaar drie verschillende beste leerbedrijfprijzen uit, de derde gaat naar een bedrijf in de sector Presentatie en Communicatie. In deze categorie ging de onderscheiding naar Kobe International dat gordijn- en meubelstoffen levert aan de detailhandel.

Over alle sectoren waren negen bedrijven genomineerd. De ondernemers die niet met de hoofdprijs weggingen, kregen een oorkonde waarin hun verdiensten worden opgesomd. De prijzen werden woensdag uitgereikt in fort Voordorp in Groenekan.

Reageer op dit artikel