nieuws

Studenten in sloopwoningen Zuidwijk Rotterdam

bouwbreed

rotterdam – Het liep storm op de open dag die woningcorporatie Vestia Rotterdam-Zuid afgelopen zaterdag hield voor studenten. De corporatie verhuurt aan deze doelgroep sloopwoningen in de wijk De Burgen. Als na evaluatie eind dit jaar blijkt dat het voor alle partijen werkt, gaat Vestia dit ook in andere wijken doen.

De Burgen is een van de acht buurten in de herstructureringswijk Zuidwijk. De komende acht jaar worden in De Burgen in totaal 1200 van de 1400 woningen gesloopt en worden er 900 nieuw teruggebouwd. Normaal worden woningen die op de nominatie staan voor sloop door niemand meer bewoond na vertrek van de laatste huurder. “Om de buurt niet te laten verpauperen en leefbaar te houden, doen we dat toch”, aldus manager klantenservice P. de Goede.

De corporatie mikt alleen op studenten. “Ze zijn flexibel en ons aanbod sluit aan bij hun vraag.” Een databank is in de maak. De woningen worden verhuurd in het kader van de Leegstandswet onder beperkende voorwaarden. De huur is laag, tussen 200 en 300 euro per maand en het tonen van een studentenpas en identificatie is genoeg om in aanmerking te komen. Dan neem je als student op de koop toe dat de huurperiode beperkt is, omdat de woning wordt gesloopt, het onderhoud minimaal is en vervangende woonruimte zelf moet worden gezocht.

Aanbesteding

Vooralsnog betreft het de eerste fase van De Burgen, de Drakenburg. De onderhandse aanbesteding voor tachtig woningen zal over zes weken rond zijn. Estrade Projectontwikkeling is in onderhandeling met vijf partijen. Daarna volgen in 2005 de aanbestedingen van de deelprojecten Sprokkelenburg, Schuilenburg en de Stroken. In totaal komen in De Burgen de komende jaren nog vijfhonderd woningen leeg te staan die gesloopt, dan wel gerenoveerd worden.

Reageer op dit artikel