nieuws

Start aanleg tunnels A73-Zuid in Limburg

bouwbreed

roermond – Het Belgische aannemersbedrijf Besix is vandaag begonnen met de aanleg van de beide tunnels voor de A73-Zuid bij Swalmen en Roermond. Officials van Rijkswaterstaat, de provincie Limburg en enkele Midden-Limburgse gemeenten geven dan het startsein nabij de toekomstige noordelijke tunnelmond aan de Heidebaan bij Roermond. In Swalmen komt een tunnel van een kilometer […]

roermond – Het Belgische aannemersbedrijf Besix is vandaag begonnen met de aanleg van de beide tunnels voor de A73-Zuid bij Swalmen en Roermond. Officials van Rijkswaterstaat, de provincie Limburg en enkele Midden-Limburgse gemeenten geven dan het startsein nabij de toekomstige noordelijke tunnelmond aan de Heidebaan bij Roermond.

In Swalmen komt een tunnel van een kilometer met een gesloten deel van 400 meter. In Roermond en Ambt Montfort wordt een tunnel gebouwd van 2,4 kilometer lang. Die wordt daarmee de langste landtunnel van Nederland.

Met de aanleg van beide tunnels is een bedrag gemoeid van 115 miljoen euro. Rijksweg 73-Zuid is inclusief de tunnels uiterlijk klaar op 31 december 2007.

Reageer op dit artikel