nieuws

Speciale bout houdt altijd voldoende grip

bouwbreed

leicester – Revolutionair en simpel noemt Molabolt diens gelijknamige bevestigingstechniek. De fabrikant uit het Britse Leicester bedacht een bout die zichzelf als een soort keilbout vastzet in de schroefdraad van een werkstuk of een moer. Het resultaat ziet er ook uit als een keilbout. De Molabolt houdt volgens de producent altijd voldoende grip, ook al […]

leicester – Revolutionair en simpel noemt Molabolt diens gelijknamige bevestigingstechniek. De fabrikant uit het Britse Leicester bedacht een bout die zichzelf als een soort keilbout vastzet in de schroefdraad van een werkstuk of een moer. Het resultaat ziet er ook uit als een keilbout. De Molabolt houdt volgens de producent altijd voldoende grip, ook al zit er versleten, vervuilde of niet gestandaardiseerde schroefdraad in het werkstuk of de moer. De bout lost bijvoorbeeld constructieproblemen in de gevelbekleding op die met conventionele bouten niet zijn op te lossen.

Constructies die doorgaans worden gelast kunnen volgens de producent makkelijker met de nieuwe bout worden gemonteerd. De verwerking vergt geen specifieke montagekennis of speciaal gereedschap. De fabrikant levert drie varianten van de Molabolt. Afhankelijk van de uitvoering zijn die geschikt voor al dan niet tijdelijke reparaties, voor blinde toepassingen en voor het afdempen van trillingen.

Reageer op dit artikel