nieuws

Smits volgt Kroes op bij Ballast Nedam

bouwbreed

nieuwegein – Ballast Nedam heeft A. Smits, oud-bestuurder van Wilma International en Macintosh, op het oog als nieuwe commissaris. Smits moet het gat opvullen dat ontstaat door het vertrek van N. Kroes. Kroes treedt per 1 september terug uit de raad van commissarissen van Ballast Nedam, omdat zij zitting neemt in de Europese Commissie. De […]

nieuwegein – Ballast Nedam heeft A. Smits, oud-bestuurder van Wilma International en Macintosh, op het oog als nieuwe commissaris. Smits moet het gat opvullen dat ontstaat door het vertrek van N. Kroes.

Kroes treedt per 1 september terug uit de raad van commissarissen van Ballast Nedam, omdat zij zitting neemt in de Europese Commissie. De oud-minister van Verkeer en Waterstaat krijgt de post mededinging. De Nieuwegeinse bouwer laat weten de benoeming van Kroes “ook voor de vennootschap vererend” te vinden. “Kroes heeft zich sinds 1990 met grote persoonlijke betrokkenheid ingezet voor de belangen van de vennootschap. Ballast Nedam is haar dan ook veel dank verschuldigd voor de rol die zij als commissaris heeft gespeeld.”

Voornemen is om Smits (1943) te benoemen als opvolger van Kroes. Dat moet gebeuren op de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering van 8 september. Smits vervulde commissariaten bij onder andere Labouchere, de Stichting CZ groep Zorgverzekeringen Beheer, General Biscuits Nederland, Lekkerland Benelux, Macintosh Retail Group, Castra, Prolion Holding, Rijsdijk InterGroup en Vebego International.

Reageer op dit artikel