nieuws

Schuurschijven Rotex gaan langer mee

bouwbreed Premium

waddinxveen – Festool stelt de roterend-excentrische schuurmachine Rotex RO125 voor. Het gereedschap werkt met de gepatenteerde Jetstream die volgens de Duitse fabrikant dichtlopen van de schuurschijven voorkomt. De machine kan grof- en fijnschuren en polijsten. Een extra gat in het midden en twee extra luchtkanalen voorkomen dat bij het afzuigen een vacuüm ontstaat. Het systeem […]

waddinxveen – Festool stelt de roterend-excentrische schuurmachine Rotex RO125 voor. Het gereedschap werkt met de gepatenteerde Jetstream die volgens de Duitse fabrikant dichtlopen van de schuurschijven voorkomt. De machine kan grof- en fijnschuren en polijsten. Een extra gat in het midden en twee extra luchtkanalen voorkomen dat bij het afzuigen een vacuüm ontstaat. Het systeem maakt minder stof vrij en houdt het schuurvlak koel. Door de lagere temperatuur kunnen stofdeeltjes niet samenklonteren zodat het schuurblad niet dichtloopt. Festool rekent voor dat schuurschijven door het Jetstreamprincipe tot 30 procent langer meegaan.

Reageer op dit artikel