nieuws

Schouwburg Zutphen toch gerenoveerd

bouwbreed Premium

arnhem – De Zutphense gemeenteraad heeft ingestemd met de renovatie van de schouwburg Hanzehof. De verbouwing gaat 10,36 miljoen euro kosten, aanmerkelijk meer dan het geraamde bedrag van 7,5 miljoen euro. Het renovatievoorstel heeft het wegens de hogere kosten met de hakken over de sloot gehaald. Negen van de 22 raadsleden stemden tegen de kredietaanvraag. […]

arnhem – De Zutphense gemeenteraad heeft ingestemd met de renovatie van de schouwburg Hanzehof. De verbouwing gaat 10,36 miljoen euro kosten, aanmerkelijk meer dan het geraamde bedrag van 7,5 miljoen euro.

Het renovatievoorstel heeft het wegens de hogere kosten met de hakken over de sloot gehaald. Negen van de 22 raadsleden stemden tegen de kredietaanvraag. Dat is echter genoeg voor het bestuur van de schouwburg om de aannemers, waaronder ook een theatertechnisch installatiebedrijf, het groene licht te geven.

De hogere kosten ontstaan doordat de renovatie meer behelst dan de aanvankelijk geplande opknapbeurt. Het gebouw moet ook worden opgewaardeerd om aan de eisen van de tijd te voldoen. Zo komt er een nieuwe toneeltoren, wordt de zaalcapaciteit uitgebreid en het toneel van een kelder voorzien.

Tegenstanders vrezen dat het gemeentelijk aandeel in de kosten veel hoger zal uitpakken. Naast 8,7 miljoen euro die de gemeente wil bijdragen, moeten de kosten namelijk worden gedekt door bedrijven en omliggende gemeenten. De bouw vindt plaats in 2005.

Reageer op dit artikel