nieuws

Raad Zuidhorn wil brug over kanaal

bouwbreed Premium

zuidhorn – Een meerderheid in de gemeenteraad van Zuidhorn is voor de nieuwbouw van een hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. De duurdere alternatieven, een tunnel of een aquaduct, lijken daarmee zo goed als van de baan. Formeel neemt de raad van Zuidhorn overigens pas over drie weken een besluit. De provincie Groningen organiseert intussen […]

zuidhorn – Een meerderheid in de gemeenteraad van Zuidhorn is voor de nieuwbouw van een hoge brug over het Van Starkenborghkanaal.

De duurdere alternatieven, een tunnel of een aquaduct, lijken daarmee zo goed als van de baan. Formeel neemt de raad van Zuidhorn overigens pas over drie weken een besluit. De provincie Groningen organiseert intussen nog een inspraakronde onder de bevolking.

Acht raadsleden van respectievelijk coalitiepartij PvdA, VVD en GroenLinks blijven tegen een hoge brug over het Van Starkenborghkanaal, omdat deze een inbreuk in het landschap zou vormen. De overige fracties zijn van mening dat de veel duurdere opties als een tunnel of een aquaduct even zeer inbreuk op het landschap vormen en kiezen daarom bij voorbaat voor de goedkoopste oplossing.

Reageer op dit artikel