nieuws

ProRail zoekt oorzaak storingen infrastructuur

bouwbreed

utrecht – ProRail gaat onderzoek doen naar storingen in de spoorinfrastructuur en de verkeersleidingsystemen. Die storingen hebben afgelopen week veel en lange vertragingen veroorzaakt bij het treinverkeer in Zuidwest-Nederland.

De oorzaken van de treinvertragingen die afgelopen week het treinverkeer in Zuid-Holland meerdere malen platlegde, kent ProRail al. Het bedrijf wil alleen weten hoe de storingen in het spoorinfrastructuur konden ontstaan. “Wij weten dat de storingen berusten op een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, zegt woordvoerder E. Drent van ProRail. “Het waren incidenten die allemaal los van elkaar staan. Daar hoeven we verder geen onderzoek naar te doen. Wel willen wij weten hoe die storingen konden ontstaan. Zo ging er ineens een harde schijf in de computer kapot. Wij willen weten waarom die schijf kapot ging en waarom die juist op dat moment kapot ging.”

Ook qua infrastructuur heeft ProRail geen gelukkige week achter de rug. Zo werd het treinverkeer bij Nootdorp geblokkeerd, doordat het inschuiven van een fietstunnel helemaal fout liep. Na het plaatsen van de tunnel lukte het niet om de vijzels eruit te krijgen. Drent: “De tunnel is op de gebruikelijke manier geplaatst. Dan is het erg ongelukkig dat de vijzels er niet onderuit kunnen. Wij willen weten waarom dat niet lukte?”

Achterstallig onderhoud speelt volgens Drent wel een rol in de storingen, maar is zeker niet de hoofdoorzaak van de problemen afgelopen week. “We zijn een programma gestart om achterstallig onderhoud in te halen”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels