nieuws

Projecten rond station Arnhem kunnen van start

bouwbreed Premium

den haag – Dankzij de toezeggingen van minister Peijs (verkeer en waterstaat) kan de gemeente Arnhem in haar nieuwste begroting beginnen met de aanleg van een vierde perron op het Centraal Station. Bovendien kan aan de westkant van het station nu een vrije spoorkruising worden gebouwd.

Minister Peijs heeft voor beide projecten 234 miljoen euro beschikbaar gesteld. In 2005 wordt begonnen met de aanleg van een voettunnel naar het nieuwe perron.

De werkzaamheden voor het perron zelf beginnen in 2007. De bouw van de ongelijkvloerse kruising aan de westkant van het station is in 2006 voorzien. De werkzaamheden moeten voor 2010 worden afgerond.

In de begroting van vorig jaar was nog geen einddatum aan de projecten gegeven. In de regio werd gevreesd voor vertraging, omdat niet duidelijk was wanneer het geld van het Rijk beschikbaar zou komen. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland denken dat door de toezeggingen van Peijs de werkzaamheden aan de spoorprojecten nu goed op elkaar aansluiten.

De bewindsvrouw heeft ook nog 24 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Centraal Station zelf. De verbouwing van de stationshal begint ook volgend jaar en moet in 2007 klaar zijn.

Reageer op dit artikel