nieuws

Prijzen

bouwbreed

n Bureau KW1880 krijgt van de gemeente Eindhoven de opdracht het Wilhelminaplein in de stad opnieuw in te richten. De ontwerpers Bert Dirrix en Paul Diederen van het bureau wonnen een prijsvraag van de gemeente en de BNA. Een bomenrij over de lengteas van het plein vormt de basis van het plan van KW1880. De […]

n Bureau KW1880 krijgt van de gemeente Eindhoven de opdracht het Wilhelminaplein in de stad opnieuw in te richten. De ontwerpers Bert Dirrix en Paul Diederen van het bureau wonnen een prijsvraag van de gemeente en de BNA. Een bomenrij over de lengteas van het plein vormt de basis van het plan van KW1880. De bomen markeren de grens tussen het plein en een gebied met parkeerplaatsen. Het plein krijgt een bestrating van langgerekte stroken Ierse hardsteen.

n Op initiatief van de gemeente Amsterdam en in samenwerking met PricewaterhouseCoopers BV wordt de IJ-prijs toegekend aan Joop van Den Ende. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de economische ontwikkeling en promotie van de stad Amsterdam. Van den Ende, ontvangt de IJ-prijs voor zijn inspanningen voor onder andere het Nieuwe De La Mar Theater, de oprichting van de VandenEnde Foundation en voor de bouw van het Musicaltheater aan de Zuidas in Amsterdam.

Reageer op dit artikel