nieuws

Peijs: Delta-instituut moet er snel komen

bouwbreed

delft – Het was een bewogen oproep van verkeersminister Peijs om het Delta-instituut in oprichting niet te laten wegzakken, want het is hard nodig om Nederland weer z�n toppositie als gww-kennisnatie terug te geven. Het jubilerende Geodelft moet niet aarzelen deel te nemen in het Delta-instituut, samen met Delft Hydraulics, TNO en andere. Het moet […]

delft – Het was een bewogen oproep van verkeersminister Peijs om het Delta-instituut in oprichting niet te laten wegzakken, want het is hard nodig om Nederland weer z�n toppositie als gww-kennisnatie terug te geven.

Het jubilerende Geodelft moet niet aarzelen deel te nemen in het Delta-instituut, samen met Delft Hydraulics, TNO en andere. Het moet een ambitieus vraaggestuurd instituut worden, dat op advies van de commissie Wijffels de kloof tussen vraag een aanbod kan overbruggen. Met een actief Delta-instituut kan de Nederlandse gww-sector weer concurrerend worden en klaargestoomd voor de grote veranderingen die de Randstad als toekomstige Deltametropool te wachten staan.

Daarbij is de financiële inzet van het bedrijfsleven essentieel, zo sprak ze met een onverholen lach, want ze had net van collega Zalm gehoord dat ze dergelijke aanbiedingen niet in haar begrotingen mag meenemen. Maar als het bedrijfsleven zo af en toe met 15 miljard langskomt, is de verleiding toch wel erg groot.

Reageer op dit artikel