nieuws

Parkeergarage blijft blok aan been van Zwolle

bouwbreed

zwolle – De nieuwe parkeergarage onder het Zwolse Lübeckplein kampt opnieuw met lekkageproblemen. Het overstortsysteem van de vijvers is niet waterdicht. Bovendien stroomde bij de hevige regenval van twee weken geleden het hemelwater via de ingang van de garage naar binnen. Eind vorige week is het Lübeckplein feestelijk geopend, na een jarenlange vertraging. Oorzaak van […]

zwolle – De nieuwe parkeergarage onder het Zwolse Lübeckplein kampt opnieuw met lekkageproblemen. Het overstortsysteem van de vijvers is niet waterdicht.

Bovendien stroomde bij de hevige regenval van twee weken geleden het hemelwater via de ingang van de garage naar binnen. Eind vorige week is het Lübeckplein feestelijk geopend, na een jarenlange vertraging.

Oorzaak van de late oplevering van het plein achter het NS-station is steeds de parkeergarage geweest. Tijdens de bouw, die begin 2001 begon, ontstonden er scheuren in de keldervloer, bleek de dakbedekking te lekken en deden zich problemen voor met de coating van de vloer.

Een vernietigend rapport over de organisatorische gang van zaken tijdens de bouw leidde vorig jaar tot het vertrek van de verantwoordelijk wethouder.

De gemeente Zwolle weigert vooralsnog de oplevering van de parkeergarage te aanvaarden. Opdrachtgever voor de bouw van de garage is NS Vastgoed, die de realisatie uitbesteedde aan Heijmans.

Zwolle is nu met NS Vastgoed in overleg over de garantievoorwaarden. De mankementen aan de garage zijn inmiddels hersteld.

Reageer op dit artikel