nieuws

Ongewone verkeersdrempel

bouwbreed

Zes oranjerood gekleurde paddestoelen met reflecterende witte stippen sieren de provinciale weg in De Blesse tussen Wolvega en Steenwijk. De hobbels zitten 3 centimeter diep verankerd in het wegdek en moeten voorkomen dat automobilisten harder dan 50 kilometer per uur door de bebouwde kom rijden. De gemeente Weststellingwerf betaalde 7000 euro voor de zes paddestoelen. […]

Zes oranjerood gekleurde paddestoelen met reflecterende witte stippen sieren de provinciale weg in De Blesse tussen Wolvega en Steenwijk. De hobbels zitten 3 centimeter diep verankerd in het wegdek en moeten voorkomen dat automobilisten harder dan 50 kilometer per uur door de bebouwde kom rijden. De gemeente Weststellingwerf betaalde 7000 euro voor de zes paddestoelen. “Een gewone verkeersdrempel kost 15.000 euro”, aldus voorlichtster Marike Vreeker. “Daarnaast kunnen de drempels snel aangelegd worden.” De betonnen hobbels met een doorsnede van één meter zijn afkomstig van Taconite uit Eenrum, importeur van drempels.

Reageer op dit artikel