nieuws

Onderzoek defect hoogwerker

bouwbreed

roosendaal – Een inwendig mankement in de hydraulische cilinder van de hoogwerker is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval waarbij woensdagmiddag in Roosendaal twee glazenwassers om het leven kwamen.

De door het Middelburgs schoonmaakbedrijf gehuurde Denka-lift van het type DL-28 is 11 augustus nog gecontroleerd. Uitwendig is niets te zien aan de hoogwerker. “Geen scheur of knik, niets is afgebroken”, aldus P. Brosens van het verhuurbedrijf Bac uit Moerkapelle over de uitschuifbare telescoopmast van aluminium.

Naar alle waarschijnlijkheid ligt het omvallen van de mast volgens hem aan een defect in de topcilinder. Een cilinder die “veelvuldig bij dit soort hoogwerkers wordt gebruikt”. De Arbeidsinspectie zal de cilinder dan ook zeker openen tijdens het onderzoek dat de dienst is begonnen naar de toedracht van het tragische bedrijfsongeval.

De twee glazenwassers (42 en 56 jaar) waren op 20 meter hoog aan het werk bij het apartementencomplex De Bortendonc aan de A. Roland Holstlaan in Roosendaal toen plotseling de mast omviel en terechtkwam op de uitbouw van het gebouw. De mannen zijn uit de korf geslingerd en op de grond terechtgekomen waarop een van hen direct overleed en de ander kort nadat de hulpdiensten arriveerden.

Reageer op dit artikel