nieuws

NMa: Fraude bij hsl en Betuwelijn

bouwbreed

DEN HAAG – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft bij de aanbesteding van de Betuwelijn en de hsl overtredingen van de Mededingingswet geconstateerd. Binnen enkele weken maakt de kartelwaakhond rapport op en krijgen de betrokken bedrijven de mogelijkheid om te reageren. Dat heeft een woordvoerder van de NMa bevestigd. Indien de toezichthouder na alle formaliteiten overtredingen […]

DEN HAAG – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft bij de aanbesteding van de Betuwelijn en de hsl overtredingen van de Mededingingswet geconstateerd. Binnen enkele weken maakt de kartelwaakhond rapport op en krijgen de betrokken bedrijven de mogelijkheid om te reageren. Dat heeft een woordvoerder van de NMa bevestigd.

Indien de toezichthouder na alle formaliteiten overtredingen vaststelt, kan hij een boete van 10 procent van de omzet opleggen. Samen gaat het om een omzet van naar schatting bijna 12 miljard euro, waarbij er dus een theoretische boete van maximaal 1,2 miljard euro in het verschiet ligt.

Het is voor de NMa een van de grootste projecten waar een onderzoek naar is gedaan. De woordvoerder van de instelling kon niet precies aangeven wanneer de rapporten naar de betrokken bedrijven gestuurd worden. ,,Op korte termijn. Dat kan evengoed over drie weken als over vijf weken zijn.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels